AXE

O axa este o bara centrala, pentru o roata care se invarte. Pentru vehiculele cu roti aceasta poate fi fixata pe toata, invartindu-se impreuna cu aceasta sau in imprejurimile acesteia, roata invartindu-se in jurul axei. In ultimul dintre cazuri, aceasta este dotata cu un rulment care faciliteaza mecanismul.

Axele sunt o component integrate a unui vehicul cu roti. Intr-un sistem cu axa activa, acestea au rol de a transmite cuplul la roti, precum si mentinerea pozitiei rotilor relative una fata de cealalta cat si fata de caroseria vehiculului. In acest sistem axele trebuie sa suporte si greutatea vehiculului plus greutatea marfurilor carate de acesta.

Elemente Diferential

Diferentialul este un subansamblu al cutiei de viteze, care permite rotilor sa se invarta cu viteze diferite in functie de viraj.


AFLA MAI MULTE

Rulmenti Axe

Rulmenti pot fi axiali sau radiali in functie de tipul de sarcina. In general pentru sarcinile de incarcare mici si medii sunt recomandati rulmentii cu bile, iar pentru sarcinile mari de incarcare cei cu bile.
AFLA MAI MULTE

Simeringuri

Simeringurile sunt utilizate la etansarea arborilor aflati in miscare in medii gazoase sau lichide. Mediul in care se etanseaza de obicei este in general unul cu ulei lubrefiant sau vaselina.

AFLA MAI MULTE

can i hire someone to do my homework
Back to top