CUTIE VITEZE

Cutia de viteze este formata din mai multe roti dintate care transforma forta si transmiterea miscarii la diferite agregate sau vehicule. Face parte din lantul cinematic al transmisiei si asigura largirea gamei de momente si de turatii la roata motrica. In general este montata intre ambreiaj si transmisia longitudianala.

Cutia de viteze are un rol multiplu in cadrul sistemului de transmisie si anume: amplifica cuplul motor, largeste domeniul de turatie al rotilor motrice, acorda posibilitatea de mers inapoi si de intrerupere a lantului cinematic al mecanismului de transmisie, pentru stationarea autovehicului un timp mai mare cu motorul in stare de functiune.

Cutii De Viteze

Cutia de viteze contine elemente care pot inversa sensul de rotatie al arborelui de iesire al motorului care este prin conceptie intr-un singur sens.

AFLA MAI MULTE

Pinioane

Raportul de transmitere este o caracteristica a fiecarei trepte de viteza. Acest raport depinde de marimea pinioanelor care compun treapta de viteza.
AFLA MAI MULTE

Rulmenti

Rulmentul este un organ de masina care este componentul principal al unui lagar de rostogolire, acesta din urma avand un randament foarte mare.

AFLA MAI MULTE

do my homework for me for free
Back to top