FRANE

Sistemul de franare este acel sistem care incetineste si opreste masina. Acest sistem functioneaza printr-un mechanism de schimbare a diferitelor energii ce actioneaza asupra masinii.

Cand masina ruleaza cu viteza, dezvolta energie cinetica, iar atunci cand apasam pe pedala de franare sabotii apasa asupra tamburului transformand aceasta energie cinetica in energie termica. Incalzirea si racirea franelor fac aceasta energie sa dispara.

Acest lucru poate duce la fenomenul “brake fade” sau, in traducere libera “frane slabe”, care apare atunci cand franele masinii sunt supraincalzite.

Camere Frana

Camerele de franare sunt necesare pentru redirectionarea energiei generale de presiunea aerului spre tija care angajeaza sabotii de frana ai sistemului prin forta mecanica.
AFLA MAI MULTE

Lacati Frana

Lacatul pentru discul de frana este o parte a sistemului de franare formata dintr-un corp metallic rezistent la socuri. El poate fi de dimensiuni variabile.
AFLA MAI MULTE

Seturi Reparatie

Daca doriti sa va imbunatatiti sau sa inlocuiti franele petru camionul dumneavoastra ar trebui sa va orientate numai care piese de cea mai buna calitate.
AFLA MAI MULTE

Compresoare

Compresoarele modifica presiunea de intrare a aerului, care in cele mai multe cazuri este cea atmosferica, in presiunea de iesire sau de refulare care este superioara celei initiale.
AFLA MAI MULTE

Reglaje Frana

Cand se realizeaza un reglaj la sistemul de franare a camioanelor de tonaj mare bratul de reglare nu ar trebui sa mearga dincolo de punctul de 90 grade.

AFLA MAI MULTE

Supape Frane

Supapa este acea parte a sistemului de franare care controleaza alimenatarea cu aer a acestuia, dar si a suspensiilor. Exista o gama larga pentru intrebuintarea supapelor la automobile.
AFLA MAI MULTE

Etriere

Aceasta piesa este formata dintr-o parte metalica, solida, care se prinde de fuzeta prin suruburi si din conducta de frana si pistonasele care actioneaza placutele de frana.
AFLA MAI MULTE

Saboti Frana

Sabotii sunt acea parte din sistemul de franare care atunci cand calci pedala de frana, apasa asupra discului sau tamburului.

AFLA MAI MULTE

can i pay someone to do my homework
Back to top