RACIRE

Sistemul de racire asigura functionarea motorului, pastrand atat eficienta procesului cat si integritatea motorului ca ansamblu. Datorita procesului de ardere, temperatura in interiorul motorului creste continu iar daca aceasta temperatura ar depasi anumite praguri procesul de ungere se degradeaza, proprietatile mecanice ale diferitelor piese se altereaza. Sistemul de racire, cu ajutorul lichidului sau circulant asigura mentinerea intr-o zona de temperature in care intregul ansamblu al motorului functioneaza coerent si isi pastreaza integritatea.

Sistemul de racire are cateva componente mari (subansamble) precum : pompa instalatiei, ventilatorul, termostatul, mecanismul de control al sistemului.

Vasco Cuplaje

Vasco cuplajele sunt cele care realizeaza legatura intre rotorul pompei de apa si ventilator. In functie de tipul vasco cuplajului, legatura se poate realiza mecanic sau electric.
AFLA MAI MULTE

Radiatoare

Radiatoarele sistemului de racire au un obiectiv simplu dar important si anume sa mentina la temperatura optima lichidul de racire.

AFLA MAI MULTE

Pompe Apa

Misiunea pompei de apa este acea de a asigura recircularea lichidului folosit pentru racire din motor, in cadrul sistemului de Racire.

AFLA MAI MULTE

i don't like to do my homework in spanish
Back to top